Bu makalede Telegram uygulamasında rehber senkronizasyonu kapatma işleminin nasıl yapıldığını kısa bir şekilde anlatacağım.
Bununla ilgili bir soru daha var:
Diyelim ki siz Telegram senkronizasyonunu kapattınız. Başkalarının rehberinde kayıtlı iseniz onlar sizi Telegram kişisi olarak görmeye devam edecek mi ?
Cevap: Evet edecek.
Telegram’da bir hesap oluşturduğunuzda, telefon numaranız benzersiz bir tanımlayıcı olarak kullanılır ve telefon numaranızı kişilerinde kayıtlı tutan kişiler, kişilerinizi senkronize edip etmediğinize bakılmaksızın sizi Telegram’da bir kişi olarak görebilir.
Telegram rehber senkronizasyonu kapatma
Telegramda rehber senkronizasyonu kapatma işlemi Kişileri Eşitle butonunu pasife çevirerek yapılmaktadır.
Bunu da şöyle yaparsınız:
Ayarlar sembolüne basınız.

Ondan sonra Gizlilik ve Güvenlik e basın.

Kişiler kısmını aşağı kaydırınca Kişileri Eşitle seçeneğini pasif yapın.

Eğer Telegram’ı İngilizce kullanıyorsanız aynı aşamaları yapınca Contacts başlığı altındaki Sync Contacts seçeneğini pasif edeceksiniz.

Telegram rehber senkronizasyonu kapatma ne işe yarar ?
Telegram’ı farklı cihazlarda kullandığınız zaman senkronizasyon nedeniyle istemediğiniz kişiler eklenmektedir. Bunları silmek can sıkıcı olabilir. Bunun yerine senkronizasyonu kapatırsınız ve meseleyi kökünden halledersiniz.
Android telefonlarda Telegram kişilerini silme
Android’de Telegram kişisini silmek için sağ üst köşedeki hamburger menüsüne dokunun ve Kişiler‘i seçin .
Açılır pencerede, yeşil bir onay işareti görünene kadar bir kişiye uzun basın. Birden fazla kişiyi silmek istiyorsanız daha fazla kişiye dokunabilirsiniz. Ardından açılır pencerenin sağ üst köşesindeki çöp kutusu simgesine dokunun.
Son olarak Telegram hesabınızdan kişileri kaldırmak istediğinizi onaylamak için açılan istemde Sil‘e dokunun.
İphone cihazlarda Telegram kişilerini silme
iPhone cihazdan bir kişiyi silmek için Telegram uygulamasını açın ve sol alt köşedeki Kişiler‘e dokunun . Ardından silmek istediğiniz kişiye uzun basın ve görünen menüde Kişiyi Sil‘e dokunun.
İşleminizi onaylamak için istemde tekrar Kişiyi Sil‘e dokunun ve kişiyi silin, böylece Telegram’ınızda bir daha görünmesin.
Ayrıca, Kişiler ekranını tekrar açıp, bir kişiye uzun basarak ve ardından Kişiyi Sil yerine menüde Seç‘e dokunarak birden fazla kişiyi silebilirsiniz .
Şimdi silmek istediğiniz kişileri seçmek için üzerlerine dokunun ve ardından alt tarafta bulunan Kişileri Sil‘e dokunun.
İstemde, kişileri Telegram hesabınızdan kaldırmak için Kişileri Sil‘e dokunun.
Bilgisayarda Telegram kişilerini silme
Bilgisayardaki Telegram uygulamasındaki kişileri de silebilirsiniz. Maalesef birden fazla kişiyi aynı anda silemezsiniz, bu yüzden bunu tek tek yapmanız gerekir.
Telegram masaüstü uygulamasını açtığınızda, sol üst köşedeki hamburger menüsüne tıklayın ve menüden Kişiler‘i seçin.
Açılan pencerede, silmek istediğiniz kişiye tıklayarak onlarla bir sohbet açın. Sonra, sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve menüden Profili Görüntüle‘yi seçin.
Daha sonra açılan pencerenin alt kısmında bulunan menüden Kişiyi Sil butonuna tıklayın.
Ardından, Telegram hesabınızdan kaldırmak istediğinizi onaylamak için istemde tekrar Sil‘e tıklayın.
