Nasıl Yapılır

Başkasının Kablosuz Ağları Gözükmesin

başkasının kablosuz ağları gözükmesin

Bilgisayarınızda wifi listesinde başkalarının wifi isimleri gözükmesin, ismini beğenmediğiniz kablosuz ağın görükmesini engelleyin, resimli ve videolu anlatım.

Başkasının Kablosuz Ağları Gözükmesin, Kablosuz ağlar (Wifi) simgesine tıkladığımızda iyice yaygınlaşan kablosuz modem kullanımı ile fazlasıyla artmış olan wifi isimlerini o listeden kaldırmayı hiç düşündünüz mü ? Bu mümkün hemde yan komşunuzun beğenmediğiniz wifi isminin bilgisayarınızda görükmesini engelleyebilirsiniz.

Başka wifi isimleri görülmesin

Bu işlem için komut satırını kullanmanız gerekmektedir. cmd.exe veya windows powershell kullanabilirsiniz, her ikisinde de kodlar çalışmaktadır. Siz hangisi ile çalışmak isterseniz seçim sizin.

Kablosuz ağlar listesinde istemediğiniz kablosuz ağ isimleri gözükmesin istiyorsanız,

  • Sol altta bulunan Windows arama kısmına cmd veya komut istemi yazın çıkan sonuca sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırı seçin.

cmd yönetici olarak çalıştır

Bir diğer yöntem olan windows powershell kullanmayı tercih ederseniz, windows logosuna sağ tıklayın ve Windows Powershell (Yönetici) olan seçeneği tıklayın.

windows powershell yonetici

Yukarda anlattığımız iki tercihten birini seçmeniz yeterli olacaktır, anlatım için her iki seçeneğide eklememiz gerekirdi, bu durum kafanızı karıştırmasın.

  • Bilgisayarımızda görülmesini istemediğimiz wifi isimlerini engellemek için açtığımız komut istemcisi veya windows powershell satırına aşağıdaki kodu WİFİ İSMİ yazan kısma isminin görülmesini istemediğiniz wifi ismini yazarak komut istemine yapıştırın.

netsh wlan add filter permission=block ssid=”WİFİ İSMİ” networktype=infrastructure

Kodu düzenleyerek WİFİ İSMİ kısmına kapsama alanımızda gözüken Onur isimli kablosuz ağın bilgisayarımızda görülmesini engelleyelim.

wifi listesi

WİFİ İSMİ yazan yeri Onur yazarak değiştiriyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz.

netsh wlan add filter permission=block ssid=”Onur” networktype=infrastructure

The filter is added on the system successfully. uyarısı işlemin gerçekleştiğini göstermektedir.

ismini beğenmediğiniz kablosuz ağları silin

Bilgisayarımızda Kablosuz ağları açtığımızda Onur isimli kablosuz ağın bilgisayarımızda görülmediğini görüyoruz, işlemimiz başarılı bir şekilde gerçekleşerek ismini yazdığımız kablosuz ağın bilgisayarımızda görülmesini engellemiş oluyor.

wifi-listesi 2

 

  • Bilgisayarımızda Wifi listesinde görülmesini istemediğimiz kablosuz ağları bu yöntemi kullanarak tek tek engellememiz gerekmektedir, bu yöntemle toplu bir şekilde engelleme yapılmamaktadır.
  • Eğer sizin wifisini engellediğiniz komşunuz wifi ismini değiştirirse bu yönteme göre bilgisayarınızda görülecektir.
  • Engellemiş olduğunuz wifi olurya bir gün kullanmanız gerekirse ve engeli geri almak isterseniz aşağıdaki kodu WİFİ İSMİ yazan kısmı kendinize göre düzenleyerek komut istemi veya windows powershell satırında yönetici olarak çalıştırın.

netsh wlan delete filter permission=block ssid=”WİFİ İSMİ” networktype=infrastructure

Bu işlemde yapılan engelleme sadece sizin wifi listenizde görülen bir kablosuz ağın görülmesini engellemektir, komşunuz veya hangi kablosuz ağ için işlem yapıyorsanız o kablosuz ağa herhangi bir müdahalesi yoktur.

Kablosuz ağınızda ismini beğenmediğiniz ağı silin, kablosuz ağlar bilgisayardan nasıl silinir

Windows güncellemeleri sonrası bazı ayarlarda değişiklik olabilmektedir. Lütfen konu içerisinde mevcut Windows sürümüyle uyumlu olmayan durumla karşılaştığınızda, bize yardımcı olmak için sorunla alakılı yorum bırakın.

Bu Yazının Bir Yorumu Var

  1. Hasan Temelkuran Cevapla

    Ben evimde çeken WiFi ağlarının görünmesini veya çekmesini istemiyorum
    Beni ve kardeşlerimi çok meşgul ediyor ders çalışamıyoruz
    Evde çeken WiFi ağlarını engelleme veya çekmesini önlemek için ne yapabilirim
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim
    Şimdiden teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

cricket çakmak pp büyütme tiktok izlenme satın al