web site tasarımı
Genel

Web tasarımı programları

Gelecekte ticaretin önemli bir bölümünün internet üzerinden yapılacağına kesin gözüyle bakılmaktadır. Şimdi bile eleman alımından otel rezervasyonuna, araç kiralamadan market alışverişine kadar bir çok konuda işlemler web siteleri üzerinden gerçekleşmektedir.

Dolayısıyla internet aleminde şimdiden yerini hazırlayan firmalar geleceğin patronları olacaklar, web tasarım işiyle uğraşanlar ise bu sektörün duayenleri olacaklardır.

Eğer bir web sitem olsun istiyorsanız bunun için birkaç seçeneğiniz vardır. Önce zor seçeneği, daha sonra daha kolay seçeneği, yazımın son bölümünde de en kolay seçeneği anlatacağım.

Web siteleri bir programlama ürünüdürler. Bir web sitesi tasarlamak için her ne kadar gelişmiş yazılım dilleri gibi zorlu dilleri öğrenmenize gerek yok ise de yine de işe başlangıç için orta seviyede bir kodlama bilgisine ihtiyacınız olacaktır.

Ne güzel ki web sitelerini tasarlamak ve mevcut web sitelerine fonksiyon katmak için bazı web tasarımı programları vardır. Bu web tasarımı programları ile hayal gücünüzü çalışma azminizle birleştirmek suretiyle tasarımı size ait web siteleri elde edebilirsiniz.

Web tasarımı programları

Adobe Photoshop

Sadece Adobe Photoshop kullanarak bir web sitesi tasarlayamazsınız fakat yapacağınız işin taslağını çıkarmanız için bu program gayet yararlı olacaktır.

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver HTML, CSS, PHP, ASP.Net ve Javascript dosya sistemini görüntülemenizi ve düzenleme yapmanızı sağlar.

Adobe Fireworks

Photoshop’un benzeri bir program olup tasarım yapmanızı sağlar.

Notepad++

Açık kaynak kodlu ücretsiz bir programdır. Bu program sadece Txt uzantılı dosyaları açmanızı sağlamaz, kod yazmak için de kullanabilirsiniz.

Eğer bir web sitesi istiyorsanız bu programları kullanarak ve sabrederek bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Fakat tasarım için fazla vaktiniz yok ise web sitesine daha çabuk ulaşmak istiyorsanız ikinci seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Web sitesi tasarlamak için ikinci seçeneğimiz WordPress altyapısını kullanmak. Domain firmasından bir domain aldıktan sonra onu host firmamızın name serverlerine yönlendiriyoruz.

Domain ve hostu birbiriyle ilişkilendirdikten sonra domaine ücretsiz olan WordPress’i kurmak kalıyor. Bu sadece birkaç dakikalık bir iştir. Kurulum yaparken bir tane ücretsiz WordPress teması seçiyoruz. Ve web sitemiz hazır.

İlk görüntüsü hayal kırıklığı yaratacak ama sonuçta elimizde bir web sitesi var temayı özelleştirerek daha iyi bir görüntü elde edebiliriz.

Daha da iyisi için temanın kaynak kodlarına girip düzenleme yapmak gerekir. Açıkçası bu biraz profesyonellerin işidir. Ama istersek deneme yanılma yoluyla kendimizi ve web sitemizi geliştirebiliriz.

Çok daha şık ve para kazandırmaya müsait bir web sitesi mi istiyoruz. O zaman işi profesyonellere bırakıyoruz. Bu da üçüncü ve bizim için en kolay seçenek. Web tasarımı ile profesyonel olarak uğraşanlar günün on sekiz saatini kodlama yaparak geçiriyorlar ve bize üç otuz paraya sunulan bir WordPress temasının geliştirilmesi işkolik bir yazılım ekibinin senelerce çalışması sonucunda oluyor.

Biz senelerce tek başımıza uğraşsak tek bir hazır temanın estetik ve fonksiyonellik seviyesine erişemeyiz. Bu yüzden lisanslı bir tema satın alıyoruz ve kuruyoruz. Ancak bunun için bile biraz kod bilgisi gerekli. Çünkü temanın biraz düzenlenmesi ve talebe göre ayarlanması gerekiyor.

 

Windows güncellemeleri sonrası bazı ayarlarda değişiklik olabilmektedir. Lütfen konu içerisinde mevcut Windows sürümüyle uyumlu olmayan durumla karşılaştığınızda, bize yardımcı olmak için sorunla alakılı yorum bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

cricket çakmak pp büyütme tiktok izlenme satın al